VAŽNO UPOZORENJE ZA SRPSKE TURISTE: Ove tri stvari nikako nemojte da radite tokom letovanja u Grčkoj

M.K.

07. 07. 2022. u 16:36

STARIJI muškarac utopio se u Grčkoj pokušavajući da izvuče na obalu unuku koju je struja nosila na dušeku.

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СРПСКЕ ТУРИСТЕ: Ове три ствари никако немојте да радите током летовања у Грчкој

Foto AP

- Deka je preminuo juče - objavljeno je na Fejsbuk stranici "Live from Greece" uz upozorenje i informacije o nesrećama, koje se tokom boravka u grčkim letovalištima često dešavaju.

- Ne volimo kada pišemo upozorenja na neke opasnosti na moru, ali, iako svake sezone ponavljamo ovih nekoliko stvari, nesreće se i dalje dešavaju. Pomenuću tri slučaja koja su se dogodila juče.


Jedan mladi turista iz Rumunije na Tasosu skočio u plitko more i zbog ozbiljne povrede na vratu, verovatno će ostati nepokretan. Ovakve situacije se dešavaju svake sezone. Sećate se možda da se i prošle godine desilo slično našem mladiću. Nesreća se dogodoila u Skali Kalirahi.


Ovu vest i upozorenje objavili su iz Nacionalne službe za hitnu pomoć na Tasosu i iskoristili priliku da ponovo apeluju na sve turiste da ne skaču u Jolu (Giolu). Kažu da je već bilo nekoliko ozbiljno povređenih turista u junu zbog skakanja u ovaj popularni bazen i da na desetine ljudi tokom svake sezone bude veoma ozbiljno povređeno.
Voda u Joli se tokom leta zamuti i ne vide se stene koje postoje u njoj, pa skakanje može biti zaista opasno. Iz Hitne pomoći su apelovali i na opštinu da bi trebalo da organizuje spasioce.


Druga stvar na koju upozoravamo jeste popularna praksa posmatranja sletanja aviona na Skijatosu.

Turiste i dalje to zabavlja iako se svake sezone dešavaju nesreće, a nekada i smrti. Juče je zamalo stradala jedna Britanka i život joj je i dalje u opasnosti, a prošlih sezona smo objavljivali i druge nesrećene slučajeve koji su se ovde događali.


I još jedna stvar koja se desila, takođe juče, jeste da se jedan deka utopio pokušavajući da izvuče na obalu unuku koju je struja nosila na dušeku.

Ako se sećate, bila su dva slučaja prošle ili pretprošle godine (zasebni slučajevi) da su dvoje dece pronašli na otvorenom moru na dušecima.

Kada ima vetra i malo talasa, mala deca ne bi trebalo da sama budu na dušecima, niti da tada o njima vode računa roditelji ili babe i dede koji ne znaju da plivaju - stoji u objavi  stranice "Live from Greece". 

Foto: Facebook/Live from Greece

 

BONUS VIDEO:

BEZ VIZE DO RAJA: Šta Srbi najviše vole u Egiptu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja