RATARI NE ODUSTAJU OD ZAHTEVA: Nastavljeni protesti poljoprivrednika u Novom Sadu, Subotici, Somboru

S. B.

13. 08. 2022. u 23:21

POLjOPRIVREDNICI Srbije ne odustaju od protesta.

РАТАРИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЗАХТЕВА: Настављени протести пољопривредника у Новом Саду, Суботици, Сомбору

Foto: Z. Grumić

Tako su danas vojvođanski ratari, petog dana protesta u Novom Sadu, blokadom saobraćajnica na Bulevaru Mihajla Pupina od Varaždinskog mosta do raskrsnice sa Ulicom Žarka Zrenjanina, kao i poprečnih ulica, potvrdili sa 59 parkiranih traktora.

Osim u Novom Sadu, traktori su bili i na ulicama Sombora, Subotice, Vršca i Kragujevca. Đorđe Grujić, poljoprivrednik iz Nadalja, jedan od organizatora protesta u Novom Sadu, potvrdio je da su učesnici, kako ističe, napornog protesta, već iscrpljeni ali i odlučni u nameri da istraju i završe ono što su započeli.

- Ujedinjeni smo i želimo da dobijemo garancije, a ne da nam se zahtevi razjedinjuju - kaže Grujić. - Čekamo povratne informacije od Ministarstva poljoprivrede i za ovih pet dana mogu da potvrdim da smo postali jedno telo koje štiti zajedničke interese.

Trenutno, istina, prema nezvaničnim informacijama koje kruže među nama, u oko 50 gradova Srbije se poljoprivrednici solidarišu i podržavaju naš protest takođe blokadom puteva traktorima.

TRAKTORI BEZ VLASNIKA

POLjOPRIVREDNICI iz Sombora i okolnih naselja sa 25 traktora blokirali su centar Sombora. Traktori su postavljeni na delu Venca vojvode Stepe Stepanovića, od skretanja za Parisku ulicu i Staparski put, kod Skupštine grada, pa do starog kružnog toka kod Beogradske ulice, odnosno Subotičkog puta. U podne oko traktora nije bilo vlasnika. J. B.

Poljoprivrednici, ponovićemo, traže cenu suncokreta od 700 evra po toni, subvencije goriva, moratorijum i zamrzavanje kredita, slobodan izvoz svojih proizvoda, premiju za mleko od 15 dinara po litru, odricanje trgovaca od marži na prodaju ulja, poskupljenje suncokretovog ulja, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo.

- Kada sve usaglasimo sa nadležnima ,obavestićemo javnost, sa preciznim i tačnim podacima. Jer, kada poljoprivredi bude dobro, krenuće i privredi i svima nama.

Novosađanima, koji nas podržavaju, u velikom broju donose hranu, vodu i sokove, zahvalili smo transparentom "Izvini, Novi Sade", što je odjeknulo na društvenim mrežama. Zaista se izvinjavamo, ali želimo da istrajemo i nećemo traktore skloniti tek tako. Očekujemo da će početak rešenja da stigne što pre - kaže Grujić.

Spora vožnja gradskim ulicama

SUBOTIČKI paori su ušli u četvrti dan protesta. Organizovali su dve protestne vožnje ulicama centra grada. Spore vožnje, od kojih je jedna bila organizovana između 11 časova i 12.30, a druga od 14 do 14 sati, imaju za cilj da skrenu pažnju na njihove probleme i zahteve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!