ZARAŽENIH IMA I MEĐU MALOM DECOM: Tidorović upozorava - "Ogroman broj inficiranih među onima koji se vraćaju sa letovanja"

Tanjug

13. 08. 2022. u 23:33

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da među onima koji se vraćaju sa odmora, posebno sa primorja, ima ogroman broj zaraženih virusom korona.

ЗАРАЖЕНИХ ИМА И МЕЂУ МАЛОМ ДЕЦОМ: Тидоровић упозорава - Oгроман број инфицираних међу онима који се враћају са летовања

Foto: Ptintscreen/RTS

Prema oceni Tiodorovića, epidemiološka situacija je nesigurna, broj zaraženih je mnogo veći od registrovanih, a zabrinjava što obolelih ima u svim starosnim grupama.

- Zaraženih ima u svim starosnom grupama, pa i kod male dece. Zabrinjava što se zaražavaju i deca mlađa od četiri godine koja ozbiljno obolevaju“, rekao je Tiodorović za RTS.

On preporučuje da starije osobe i hronični bolesnici prime četvrtu dozu vakcine.
Na pitanje da li će od septembra doći do pooštravanja mera, Tiodorović je odgovorio da se to u ovom trenutku ne zna, ali da se treba držati preporučenih mera.
„To je nošenje maski u zatvorenom prostoru i držanje distance“, podsetio je Tiodorović.
 

BONUS VIDEO:

Posetili smo Kovid bolnicu u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!