ODBIJENE MAME ZVALI IZ MINISTARSTVA: Izmene Uredbe omogućiće dobijanje finansijske podrške države

Novosti online

13. 09. 2022. u 09:11

UDRUŽENjE "Mame su zakon" objavilo je na svom zvaničnom "Fejsbuk" profilu da su porodice koje su nepravedno odbijene za dobijanje subvencije prilikom kupovine prve nekretnine dobile poziv iz Ministarstva za rad, u kojem su ih obavestili da će im finansijska podrška uskoro biti omogućena.

ОДБИЈЕНЕ МАМЕ ЗВАЛИ ИЗ МИНИСТАРСТВА: Измене Уредбе омогућиће добијање финансијске подршке државе

Foto: Novosti

Ova organizacija pruža majkama institucionalnu podršku u dobijanju i očuvanju prava koja im po društveno prihvaćenim standardima modernog društva pripadaju, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Porodice koje su u nepravedno odbijene za dobijanje subvencije prilikom kupovine prve nekretnine javile su nam da su dobile poziv iz Ministarstva za rad u kojem su ih obavestili da će se usvajanje izmene Uredbe kojom se omogućava dobijanja finansijske podrške države dogoditi uskoro (bez preciznog navođenja termina) i da će im se javiti kada budu imali više informacija o svemu.

Imajući u vidu da je za ovih devet meseci tek par desetina porodica konkurisalo za ovu podršku, želimo da pozovemo sve one koji su do sada nepravedno odbijeni, kao što je to bio slučaj sa porodicama Jovanović iz Subotice ili Pavlović iz Novog Sada sa kojima je javnost dobro upoznata, da prate kada će se Uredba izmeniti kako ne bi propustili priliku da ponove zahtev - navodi se u saopštenju.


Tatjana Macura, predsednice ove organizacije, rekla je da je razgovarala sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević i da se nada da će njihove sugestije biti prihvaćene.

- Iako vlada u tehničkom mandatu može usvojiti izmenu Uredbe, moja pretpostavka je da se ipak čeka na formiranje nove vlade. Ne vidim drugi povod za odlaganje… Na nama je, kao i uvek, da pratimo proces kako bismo osigurali da sve prođe u najboljem redu i transparentno. Mi smo predlog izmena uputili blagovremeno, razgovarala sam i sa ministarkom za rad Darijom Kisić Tepavčević tad i verujem da će naše sugestije u velikoj meri biti prihvaćene - izjavila je Macura, predsednica "Mame Su Zakon".


BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA VERIDBA KOD RAJSKOG OSTRVA: David je zaprosio Milicu u dubinama Crvenog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)