BAJMS LEČI KULINARSKIM RECEPTIMA: Hrana pripremljena s ljubavlju ne ide samo u stomak, već i u srce (FOTO)

Kristina Špirković

04. 02. 2023. u 14:00

BOBANA Jovanović (Bajms) je, nakon što je još kao mala otkrila u kojoj meri hrana može biti lekovita, spojila znanje koje je stekla kao magistar farmacije sa veštinom kulinarstva i zbog toga okuplja zavidan broj pratilaca na svom Instagramu.

БАЈМС ЛЕЧИ КУЛИНАРСКИМ РЕЦЕПТИМА: Храна припремљена с љубављу не иде само у стомак, већ и у срце (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Svoje prvo jelo Bobana je napravila jako davno, u prvom razredu osnovne škole. Mlađi brat i ona hteli su da iznenade roditelje, pa su odlučili da im naprave kolač. Istopili su 300g čokolade i ređali keks-čokolada-keks.

Foto: Privatna arhiva

-  Ljubav prema kuvanju postoji ceo život, samo je čekala pravi trenutak da se ispolji. Najviše volim da spremam torte i kolače, mogla bih i satima da provedem u kuhinji smišljajući razne filove, nove kombinacije ukusa i ukrašavajući dezerte. A ono što mi malo teže pada su definitivno slani obroci koji se spremaju po više sati, ali ako ukućani vole kako ih spremam  onda mi ni to ne pada teško – otkriva, za čitaoce “Večernjih novosti”, Bobana.

Foto: Privatna arhiva

Hrana pripremljena s ljubavlju ne ide samo u stomak, već i u srce. Dobroj večeri uz muziku niko ne može da odoli. 

 - Iskreno dosta ljudi misli da ako se baviš kuvanjem ne možeš nikad da pogrešiš, a zapravo se itekako prave greške na kojima se uči. Takođe pozitivno je to što ljudi cene trud i uloženo vreme, što se i odražava na broju pregleda i broju pratioca na društvenim mrežama – priča Bobana koja na Instagramu ima zavidan broj pratilaca.

Hrana može biti lekovita

Brojne namirnice su lekovite i treba ih konzumirati, ali ipak treba naći neki balans u ishrani kako se ne bi išlo iz krajnosti u krajnost (biti opterećen zdravim namirnicama, brojati kalorije u svemu ili s druge strane jesti samo brzu hranu).

 - Još od malena sam spremala u kuhinji sa mamom i bakom, pa sam dosta toga naučila vremenom, ali naravno nekad i ja volim da uradim po svom misleći da je to ispravno, a na kraju se ispostavi da je mama bila u pravu. Jedan od primera je kada sam prvi put kuvala jaja na pari, s obzirom da volim sve na brzinu, stavila sam vrelu vodu u šerpicu na najjačoj vatri, i naravno pukla je staklena posuda i propalo je 8 žumanaca, zato ponekad i poslušajte iskusnije. Retko se nerviram u kuhinji jer je to ono što volim da radim, a kad nešto ne ide, zovem mamu u pomoć i uglavnom se reši problem bez većih posledica – rekla je za čitaoce "Večernjih novosti" Bobana, otkrivajući koliko je značajna podrška najbližih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PRVI IKADA MINI ACEMAN: Urbani trendseter moćnih performansi