CRVENI METEOALARM, EVO GDE SE OČEKUJU OLUJE I PLJUSKOVI: Vremenska prognoza za sredu, 31. maj

Novosti online

31. 05. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ, ЕВО ГДЕ СЕ ОЧЕКУЈУ ОЛУЈЕ И ПЉУСКОВИ: Временска прогноза за среду, 31. мај

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

VREME U SRBIJI

U Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura iznosiće od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

Ujutru se po kotlinama i duž rečnih tokova očekuje kratkotrajna magla, a najniža temperatura biće od 10 do 16 stepeni.

Tokom dana se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni.

 

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina.

Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak.

Najniža temperatura oko 16, a najviša oko 24 stepena.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

RHMZ upozorava da se do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlja nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 milimetara u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 7. juna, promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, izraženijim u drugom delu dana, kada se očekuju i lokalne vremenske nepogode: grad, velika količina padavina za kratko vreme i jak i olujni vetar.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 22 do 26 stepeni.

CRVENI ALARM

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog velike količine padavina u donjem Podrinju i Mačvanskom okrugu ističući da je stepen upozorenja za ovo područje podignut na najviši nivo.

-Intenzitet padavina u zapadnoj Srbiji u nastavku večeri počeće da slabi, ali zbog veoma rasprostranjene padavinske zone očekuje se da u donjem Podrinju i Mačvanskom okrugu ukupna večernja količina padavina pređe 50 mm, zbog čega je stepen upozorenja (meteoalarm) za ovo područje podignut na najviši (crveni) nivo, navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Obilna kiša, pljuskovi i grmljavine se očekuju i u Pomoravlju, Šumadiji, Sremu, na jugu Bačke, ponegde u Banatu, kao i na jugoistoku Srbije.

U pojedinim delovima Beograda kiša slabog do umerenog intenziteta.

Izdato je i upozorenje na vremenske nepogode u delovima Srbije.


Do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlja se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više, upozorava RHMZ.

Na Savi kod h. s. Šabac vodostaj će se narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 31. maja i 1. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja, navodi se u hidrološkom upozorenju.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja