NA fakultetima Univerziteta u Beogradu juče je počelo polaganje prijemnih ispita, a najveća gužva bila je na Sajmu, gde je organizovana provera znanja za studente ETF. Za 15.193 indeksa konkurisalo je 18.088 kandidata. Kao i prethodnih godina najveća konkurencija biće na odseku sa psihologiju, gde će se za jedno mesto boriti pet kandidata, i na Stomatološkom fakultetu, koji će upisati 260 brucoša, a prijavilo se 745.

Komentari (4)

Milica

27.06.2023. 12:17

Na društvenim fakultetima na kojima su ostala nenopunjena mesta nije samo problem nemogućnost nalaženja radnog mesta posle završetka studija, već i dužina studiranja ovih fakukulteta, veliki obim gradiva (dosta nepotrebnog i nije odvojeno bitno od nebitnog). Ne mogu svi mladi da dozvole sebi luksuz da studiraju sedam i više godina i posle toga da posao, još toliko čekaju na birou, a i kada se zaposle plate plate za ove oblasti su mizerne i nastavlja se zavisnost od pomoći roditeljskog budžeta. Neophodna je reforma društvenih fakulteta, koja bi obuhvatila studijske programe, obaveznu sradnju profesor-student, ali ne i na papiru, već realizovanu u praksi. Kukanjem se ništa ne postiže.

Kika

28.06.2023. 21:23

Ко ће луд да иде у наставничка занимања када нема ни плате, а стварање ауторитета је осујећено правима детета. Деца имају већа права него наставници.