VIKEND PRED NAMA OBLAČAN I KIŠOVIT: Meteorolog otkriva kakvo vreme možemo očekivati u prvoj sedmici jula

Novosti online

30. 06. 2023. u 10:05

U SRBIJI će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, najtoplije biće u Nišu i Negotinu gde se očekuje 30 stepeni, dok će u Beogradu i Novom Sadu živa u termometru biti za stepen niža. Narednog dana već sledi preokret, te nas u subotu čeka naoblačenje sa kišom i grmljavinom.

ВИКЕНД ПРЕД НАМА ОБЛАЧАН И КИШОВИТ: Метеоролог открива какво време можемо очекивати у првој седмици јула

Foto: Tanjug

Prema najavama, u subotu od sredine dana jača naoblačenje sa zapada, koje će u svim krajevima usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Tokom narednih sedam dana zadržaće se promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, dok će u ponedeljak biti pretežno sunčano.

Početkom sledeće nedelje vreme će biti toplo ali samo nakratko, jer nas već oko 5. jula ponovo očekuje malo svežije i nestabilno vreme, najavio je meteorolog Marko Čubrilo.

- Sledi premeštanje hladnog fronta koji donosi povremenu kišu i grmljavinske pljuskove, dok bi na jugu i jugoistoku Srbije posle podne moglo biti i izraženijih grmljavinskih pljuskova. Biće relativno sveže za ovo doba godine uz maksimume od +14 do +21, samo na jugu oko +28 stepeni Celzijusa. Posle podne na severu i zapadu regiona prestanak padavina i razvedravanje - kaže Čubrilo u vremenskoj prognozi.

Prema trenutnim pokazateljima, u prvih nedelju dana jula nema signala za jako otopljenje uz duži suv period tako da se svežiji i promenljiviji tip leta u odnosu na nekoliko proteklih nastavlja.

(Blic)

BONUS VIDEO: BRNABIĆ: Naivno sam poverovala Miroslavu Aleksiću da se Lončar poznaje sa Kecmanovićem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!