UPOZORENJE RHMZ Superćelijska oluja će nas večeras zaobići, ali pljuskovi sa grmljavinom uskoro stižu u ove delove zemlje

Novosti Onlajn

20. 07. 2023. u 22:33

RHMZ je večeras objavio novo upozorenje. Kako se može videti, superćelijska oluja zaobići će večeras Srbiju, ali će u pojedinim delovima biti pljuskova sa grmljavinom.

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ Суперћелијска олуја ће нас вечерас заобићи, али пљускови са грмљавином ускоро стижу у ове делове земље

Foto: Novosti

- Uz lokalni razvoj oblačnosti na severu Zlatiborskog okruga, kao i u Moravičkom okrugu pojava kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom - stoji u najavi objavljenoj oko 22 sata.

RHMZ je ranije danas izdao upozorenje u kojem se navodi da će jače nevreme pogoditi Srbiju sutra i prekosutra.

- Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata u petak i subotu posle podne i uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:

* ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku),

* kratkotrajno olujne udare vetra (> 24 m/s),

* i izolovano orkanske udare vetra (> 28 m/s).

- Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred - navodi se u upozorenju.

Superćelijska oluja koja je juče pogodila Srbiju, nosila je drveće i stabla čupala iz korena, nosila krovove sa kuća i blokirala saobraćajnice.

Superćelijska oluja napravila je haos u Sremskoj Mitrovici gde je danas proglašena vanredna situacija, više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

BONUS VIDEO: Nevreme stiglo i u Vranje

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)