MOMIROVIĆ: Vandalski čin u Subotici je akt uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije

Novosti online

04. 09. 2023. u 14:59

U ime Vlade Republike Srbije želim da osudim ovaj vandalski čin i akt pre svega uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom obilaska uništenog natpisa sa imenom „Subotica“ na mađarskom jeziku, kod bikovačkog kružnog toka na južnom prilasku gradu, a nakon sastanka sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem.

МОМИРОВИЋ: Вандалски чин у Суботици је акт уперен против безбедности и интереса Републике Србије

Foto: Ministarstvo

- Ovakav čin je potpuno neprihvatljiv i ne sme da se toleriše. Ja sam siguran da će svi građani Subotice i svi građani Srbije ovo prevazići. Mogao bih zaista dugo da pričam o tome koliko je Mađarska podržala Srbiju u prethodnom periodu kada su u pitanju naši interesi na Kosovu i Metohiji ili Bosni i Hercegovini. Mogao bih da pričam i o velikom broju investicija, brzoj pruzi Segedin‒Subotica, o rastu ekonomskih veza naše dve države, ali ovde čak nije ni to u pitanju. U pitanju su građani Republike Srbije, u pitanju su podjednako Srbi i Mađari, naša zajednička budućnost. Mnogo smo uradili u prethodnim godinama na inkluziji manjina u našoj zemlji i ovakve stvari ne smeju da bacaju senku na intencije Vlade Republike Srbije kada pričamo o jedinstvu svih građana na celoj teritoriji naše države - rekao je ministar Tomislav Momirović.

Foto: Ministarstvo

- Ovom prilikom osuđujem najoštrije čin vandalizma. To je čin kojim počionici žele da naruše istorijske odnose Srba i Mađara i apelujem ovom prilikom na sve građane Subotice da ne nasedaju na te provokacije - istakao je ovom prilikom gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Foto: Ministarstvo

Ministar trgovine Tomislav Momirović je u nastavku dana u Subotici održao sastanak i sa Balintom Pastorom, predsednikom Skupštine grada Subotice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)