EVO KAKVO NAS VREME ČEKA U OKTOBRU: Svi očekuju Miholjsko leto, meteotrolog otkriva da li će ga biti

Novosti online

01. 10. 2023. u 16:10

PRED nama je oktobar, jesenji mesec u kome su dani kraći od noći i koji predstavlja prelaz ka hladnijem delu godine, ali on i te kako zna da izenadi i toplim vremenom, neretko i produžnim letom, kaže u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi čuveni meteorolog Đorđe Đurić.

ЕВО КАКВО НАС ВРЕМЕ ЧЕКА У ОКТОБРУ: Сви очекују Михољско лето, метеотролог открива да ли ће га бити

Foto: D. Balšić

Prvu polovinu oktobra obeležiće uticaj anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, pa će i vreme biti stabilno, uglavnom suvo, ali i toplije.

Kao i danas i oko 4-5. oktobra očekuje se prodor veoma oslabljenog hladnog fronta, pri čemu će doći do prolaznog naoblačenja, uz pojačan severozapadni vetar i tek manji pad temperature, a slaba kiša biće veoma retka pojava i u većini predela biće suvo.

Maksimalna temperatura danas i u ponedeljak biće od 20 do 25°C, u utorak i u sredu i preko 25°C, potom do subote od 20 do 24°C.

Od 8 do 14-15. oktobra očekuje se sunčano i relativno toplo vreme, koje se može okarakterisati pravim miholjskim letom. Vreme će tada biti sunčano i stabilno. Maksimalna temperatura biće od 23 do 27°C.

Da smo već uveliko zakoračilu u jesen podsetiće nas hladne noći i jutra, u mnogim predelima i sa maglom, pa će jutarnje temperature biti od 5 do 15°C.

S obzirom da je prosek maksimalne temperature za početak oktobra od 19 do 23°C, a za sredinu od 16 do 20°C, temperatura vazduha tokom prve polovine oktobra biće uglavnom iznad prosela i to uglavnom za tri do sedam stepeni.

Iako je rano precizirati u potpunosti, drugu polovinu oktobra obeležiće znatno više oblaka i češće padavine, uz hladnije vreme.

Dakle, ono što je sigurno, prvu polovinu oktobra proteći će u Srbiji više u znaku vremena nalik septembarskom nego pravom jesenjem mesecu, a do sredine leta uživaćemo i u miholjskom letu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)