DVOJE DECE POBEGLO IZ VRTIĆA ZA NEDELJU DANA: Haos u Smederevu, jedan "begunac" star samo dve godine

Novosti online

17. 10. 2023. u 15:27

DVOJE dece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, odnosno ima samo dve godine, tokom prethodnih nedelju dana pobeglo je iz vrtića u Smederevu.

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ПОБЕГЛО ИЗ ВРТИЋА ЗА НЕДЕЉУ ДАНА: Хаос у Смедереву, један бегунац стар само две године

Foto: N. Živanović

Oni su napustili dvorište predškolske ustanove "Naša radost" bez pratnje starije osobe. Prema navodima uprave vrtića, "deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta".

- Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju "kontrolu pristupa" na ulaznim vratima deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspeli neopaženo da napuste objekat - navode iz vrtića u saopštenju.

Kako ističu, nadležni organi su obavešteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mere u cilju pojačane bezbednosti dece.

- U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova "Naša radost" Smederevo je o navedenim događajima obavestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece u svim objektima - naveli su iz vrtića.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - TO MOGU SAMO NOVOSTI: Za vrh novinarstva, vrh najviše zgrade!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove