ISTAKNUT ZNAČAJ SARADNJE: Novi komandant KFOR-a u poseti generalu Mojsiloviću (FOTO)

Novosti Onlajn

20. 10. 2023. u 15:05

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, koji je ovu dužnost preuzeo prošle nedelje.

ИСТАКНУТ ЗНАЧАЈ САРАДЊЕ: Нови командант КФОР-а у посети генералу Мојсиловићу (ФОТО)

Foto: MOD

Na sastanku u Beogradu razgovarano je o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se mogu preduzeti radi unapređenja mira i bezbednosti na prostoru južne srpske pokrajine.

General Mojsilović je u razgovoru istakao da Vojska Srbije, u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojnotehničkim sporazumom, Kfor prepoznaje kao jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji i izrazio očekivanje da će međunarodne snage bezbednosti preduzeti neophodne korake za deeskalaciju situacije u Pokrajini i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe.

Foto: MOD

Načelnik Generalštaba je istakao značaj saradnje na svim uspostavljenim nivoima između Vojske Srbije i Kfora, a u cilju očuvanja bezbednosti i prevencije kriza, uz potpuno i nepristrasno sprovođenje mandata koji je Kforu dat rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!