OVI DELOVI SRBIJE BIĆE PRVI NA UDARU: Oglasio se RHMZ, evo u kom pravcu ide oluja

Novosti Onlajn

31. 10. 2023. u 16:58

DO kraja dana očekuje se vetrovito vreme, duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i na planinama povremeno dostizati udare olujne jačine, navodi se u najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog meteorološkog zavoda (RHMZ).

ОВИ ДЕЛОВИ СРБИЈЕ БИЋЕ ПРВИ НА УДАРУ: Огласио се РХМЗ, ево у ком правцу иде олуја

FOTO: AP/Tanjug

Kako navode u najavi, naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje je zahvatilo Bačku, Srem i Mačvanski okrug posle podne proširiće se i na ostale predele Vojvodine, područje Beograda, kao i na Kolubarski okrug i Šumadiju.

- Uveče će se padavinska zona proširiti i na ostale krajeve naše zemlje, vetar će oslabiti i biti u skretnju na severozapadni, a temperatura će biti u manjem padu - navodi se u najavi RHMZ.

Region pod veoma snažim ciklonom

Podsetimo, region se nalazi se pod veoma snažnim ciklonom, koji nam je doneo naoblačenje, ali se glavna promena vremena u Srbiji očekuje posle podne i uveče.

U Hrvatskoj je grad veličine klikera pao na delu Zagorja u ranim jutarnjim satima. Objavljeno je upozorenje na jaku kišu i nagle udare vetra. U međuvremenu u Sloveniji obilne padavine podigle su nivo reka u većem delu zemlje, Sava Bohinjka i Soča izlile su se u gornjem toku, a za severozapad i jugoistok zemlje izdato je narandžasto upozorenje.

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo