"WINE VISION BY OPEN BALKAN": Beograd ponovo domaćin međunarodnog sajma vina, hrane i turizma od 16. do 19. novembra (FOTO)

Promo

17. 11. 2023. u 10:00

POD pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije, i Albanije, a u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ drugi međunarodni sajam vina, hrane i turizma „Wine Vision by Open Balkan” održaće se u Beogradu, u peridu od 16. do 19. novembra 2023. godine.

WINE VISION BY OPEN BALKAN: Београд поново домаћин међународног сајма вина, хране и туризма од 16. до 19. новембра (ФОТО)

Foto: Ivana Kovačević

Država Srbija, kao i Turistička organizacija Srbije uzeće učešće u ovom sajmu kao domaćin izlagač.

Prošlogodišnji sajam „Wine Vision by Open Balkan” bio je ponosni domaćin 350 vinarija, a isto je tokom tri dana trajanja obišlo preko 30.000 posetilaca.

Sajam će i ove godine ponovo još jednom ukrstiti vinske puteve celog Balkana, i okupiti najbolje proizvođače vina u regionu, ali i šire.

Foto: Ivana Kovačević

Turistička organizacija Srbije ima svoj štand u hali 3 zajedno sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Osim toga, u hali 5 "Food Vision" na Beogradskom sajmu, Turistička organizacija Srbije ima štand gde se predstavlja srpska hrana u saradnji sa ostalnim lokalnim turističkim organizacijama.

Foto: Ivana Kovačević

Kako je najavljeno, ove godine je osmišljen još bogatiji program za sve ljubitelje dobrog vina, goste, ali i izlagače.

Među njima su degustacija vina, takmičenje vina „Wine Trophy by Open Balkan”, majstorski kursevi, diskusije o potencijalima vinske industrije na Balkanu, mogućnosti za povećanje učešća na svetskim tržištima, kao i „B2B” sastanke na kojima će izlagači dobiti priliku da unaprede, ali i prošire svoje poslovanje.

Ovim povodom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će na predstojećem festivalu vina „Wine Vision by Open Balkan” koji će biti održan u Beogradu učestvovati predstavnici najmoćnijih francuskih vinarija.

Foto: Ivana Kovačević

- O tome sam sa svim ljudima iz regiona razgovarao. I sa predstavnicima francuskih kompanija. Neke od najmoćnijih francuskih vinarija će doći u Beograd na "Wine vision". Pozivam sve ljude u Srbiji da dođu na sajam. Biće veličanstveno i divno. To će biti de fakto treći ili četvrti sajam vina po veličini u celoj Evropi. Dakle, svakako, Vinitaly, Dizeldorf i nisam siguran da postoji još jedan koji bi mogao da bude jači od ovoga - rekao je Vučić prilikom posete Parizu.

Sajam će kao i do sada imati izložbeni i prodajni karakter.

Posetioci će moći da kupe odabrana vina i razgovaraju sa vlasnicima vinarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (49)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove