UniCredit Banka je prva kompanija u Srbiji koja je dobila sertifikat po EDGE globalnom standardu za rodnu ravnopravnost i inkluziju

Promo

19. 12. 2023. u 17:00

UNICREDIT Banka u Srbiji prva je kompanija u našoj zemlji koje je dobila sertifikat po EGDE globalnom standardu za rodnu ravnopravnost i inkluziju.

UniCredit Банка је прва компанија у Србији која је добила сертификат по ЕДГЕ глобалном стандарду за родну равноправност и инклузију

Foto: Promo

Ovaj prestižni sertifikat banka je dobila na osnovu izuzetno rigorozne revizije koja podrazumeva nekoliko ključnih kriterijuma: preuzimanje odgovornosti, jednaka primanja, efikasnost politika i praksi i inkluzivnosti kulture organizacije. UniCredit Banka u Srbiji sa ponosom se izdvaja na tžištu po inicijativama koje potvrđuju ravnopravnost polova na delu: tate imaju 20 dana plaćenog odsustva nakon rođenja bebe, mame nakon povratka sa porodiljskog prvih mesec dana rade pola radnog vremena uz punu zaradu, dok je posebno pružena podrška zaposlenima u njihovoj borbi za osnivanje porodica refundiranjem troškova vantelesne oplodnje.

Dodatno, UniCredit Grupa je takođe postala prva panevropska banka sa sertifikatom po EGDE. Pored banke u Srbiji, EGDE sertifikat su dobile i članice Grupe u Mađarskoj, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji i Hrvatskoj. Ove banke su se pridružile bankama Grupe u Italiji, Nemačkoj i Austriji koje već poseduju ovaj sertifikat i koje su u samom vrhu kada se radi o rodnoj ravnopravnosti.

EGDE sertifikat je vodeći globalni standard za diverzitet, ravnopravnost i inkluziju (DE&I), usmeren na pristup rodnoj ravnopravnosti na radnom mestu i jednakosti, pružajući holistički okvir prema kojem se usklađuju organizacije širom sveta. Ovaj sertifikat predstavlja garanciju da kompanija omogućava: pođenaku zastupljenost žena na srednjem, višem i najvišem nivou rukovodstva, stvaranje kontinuiranih mogućnosti za napredovanje i jednaka primanja, podsticanje muškaraca da iskoriste plaćeno roditeljsko odsustvo koje banka nudi, a koje je duže nego što je zakonom propisano, i drugo.

Andrea Orcel, CEO, UniCredit: „UniCredit daje primer održive prakse poslovanja u Evropi. Ponosan sam što smo postali prva organizacija u bankarskoj industriji koja je dobila EGDE sertifikat u 10 zemalja i prva panevropska banka sa Globalnom sertifikacijom. Biti šampion u rodnom diverzitetu, ravnopravnosti i inkluziji je sastavni deo naše kulture i jača našu posvećenost jasnom skupu principa i vrednosti kao ključnoj komponenti našeg kontinuiranog poslovnog uspeha. Bogata raznolikost unutar našeg tima stvara inkluzivno okruženje potrebno za pružanje najboljih rešenja u klasi našoj rastućoj bazi klijenata širom Evrope.”

Aniela Unguresan, osnivač fondacije EGDE sertifikacije, entuzijastično je napomenula: “Postignuće UniCredit Grupe u dobijanju sertifikata po EGDE globalnom standardu je revolucionarna promena u njihovom poslovanju. Počevši od pet poslovnih subjekata 2022. godine i sada proširivši se na još šest kako bi pokrio više od 80% svoje ukupne radne snage, UniCredit pokazuje duboku posvećenost diverzitetu, ravnopravnosti i inkluziji kao pokretaču održivog uspeha. Njihova globalna sertifikacija dovoljno govori o njihovom poverenju u EGDE kao dobrovoljni standard i nezavisnu sertifikaciju. To je takođe strateški potez da se iskoristi raznovrsni fond talenata, postavljajući nova merila za inkluzivno i pravično radno mesto za sve. Time što je dobio globalni EGDE sertifikat, UniCredit ne stvara samo dirljivu priču; oni su pioniri u budućnosti poslovanja – raznoliki, ravnopravni, inkluzivni i izuzetno inovativni. Sve čestitke!”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!