VUČEVIĆ NA SASTANKU SA BOCAN-HARČENKOM: Razgovarali o aktuelnoj situaciji na KiM i o saradnji u oblasti odbrane

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

24. 01. 2024. u 15:00

MINISTAR odbrane Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, o bilateralnoj saradnji dve zemlje, kao i o saradnju u oblasti odbrane.

ВУЧЕВИЋ НА САСТАНКУ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: Разговарали о актуелној ситуацији на КиМ и о сарадњи у области одбране

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vučević izrazio je zahvalnost na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

On je, takođe, istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojnopolitičkih organizacija.

Ministar odbrane je informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu, konstatujući neophodnost primene međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (29)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)