VOZAČI, BUDITE OPREZNI: Sneg prekrio ove putne deonice, saobraćaj otežan

Tanjug

28. 01. 2024. u 07:41

JAVNO preduzeće Putevi Srbije upozorava vozače da povećaju oprez i prilagode brzinu vožnje uslovima na putu, zbog snega i moguće poledice.

ВОЗАЧИ, БУДИТЕ ОПРЕЗНИ: Снег прекрио ове путне деонице, саобраћај отежан

Foto: Novosti

Deonice puteva i prioriteta održavanja na kojima ima snega do 5 centimetara su: I B-21 Divljaka - Ivanjica - Javor; II A-175 Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona; II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik; I B-30 Ivanjica - Buk i I B-21 Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Preporučuje se oprezna vožnja.

Na putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na području Ivanjice, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Vranja i Zaječara.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: II A-175 Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, preko Divčibara

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo

II B-409 Kumanica - Gleđica

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram i

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

BONUS VIDEO: SVETOSAVSKI BAL NA SENI: Proslava praznika u Francuskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)