Susret direktora Agencije za sprečavanje korupcije i italijanskog ambasadora

Novosti online

30. 01. 2024. u 17:11

DIREKTOR Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović i ambasador Italije Nj.E. Luka Gori razgovarali su danas o budućoj saradnji u oblasti prevencije korupcije.

Сусрет директора Агенције за спречавање корупције  и италијанског амбасадора

Foto: ASK

Direktor Damnjanović ukazao je na dosadašnju pomoć i podršku Vlade Italije u jačanju dobrog upravljanja i mehanizama za prevenciju korupcije u Srbiji.

S tim u vezi, Agencija računa na dalju saradnju sa institucijama Republike Italije kao svojim dugogodišnjim partnerima u borbi protiv korupcije, posebno na uvođenju antikorupcijske edukacije, kao i studijskih programa koji odgovaraju kompleksnosti materije iz oblasti prevencije korupcije. Istovremeno, istaknuta je potreba sticanja specijalizovanih znanja, pre svega, kroz edukaciju studenata, diplomiranih pravnika i stručnog osoblja.

Nj.E. Luka Gori je izrazio spremnost italijanske vlade za nastavak saradnje na zajedničkim aktivnostima sa Agencijom i na iznalaženju novih mehanizama u rešavanju ovog globalnog fenomena.

Kao što je poznato, Agencija ima široku nadležnost u sprovođenju mera za prevenciju korupcije, a  podrška međunarodnih partnera značajano doprinosi postizanju rezultata u ovoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)