VELIKI DAN ZA KRAGUJEVAC: Položen kamen temeljac za izgradnju Inovacionog distrikta (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 02. 2024. u 19:19

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je polaganju kamena temeljca za izgradnju Inovacionog distrikta u Kragujevcu.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА КРАГУЈЕВАЦ: Положен камен темељац за изградњу Иновационог дистрикта (ФОТО)

FOTO: novosti

Inovacioni distrikt će se nalaziti pored državnog Data centra, sa novim super brzim računarom i potpuno novim uslugama.

To je, kako je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović objasnio, praktično nadgradnja državnog Data centra, čija je izgradnja u Kragujevcu počela 2019. godine.

- Zahvaljujući izvanrednoj i najmodernijoj infrastrukturi najsavremenijeg Državnog data centra u regionu u kojem su prevaziđeni postojeći kapaciteti, danas u Kragujevcu započinjemo izgradnju prvog Inovacionog distrikta, jedinog u ovom delu Evrope. Ovo će biti jedinstven kompleks informacionih, kreativnih i digitalnih industrija u Srbiji i u regionu.

Za dobre rezultate i velika dela nije ključna ideja, već naporan rad. Sigurna sam da će Kragujevac uskoro biti potpuno drugačiji grad, i da ćemo uspeti da stvorimo novi tehnološki centar.

Čestitam svim Kragujevčanima početak izgradnje Inovacionog distrikta, jedne od najvrednijih i najznačajnijih državnih kapitalnih investicija, koji će biti važan podsticaj za nova buduća ulaganja, otvaranje novih radnih mesta i dodatnu ekonomsku vrednost - poručila je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (33)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)