PROLEĆE U SRBIJI, U BEOGRADU IZMEREN ČAK 21 STEPEN: Ovi dani doneće kišu, ali i još jednu pojavu

Милица Шкорић
Milica Škorić

26. 02. 2024. u 16:19

NASTAVLjA se pravo prolećno vreme u Srbiji.

ПРОЛЕЋЕ У СРБИЈИ, У БЕОГРАДУ ИЗМЕРЕН ЧАК 21 СТЕПЕН: Ови дани донеће кишу, али и још једну појаву

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Temperature ovog poslepodneva kreću se širom Srbije od 17 do 20°C, u Beogradu je 21°C. Nešto hladnije sa 14°C. Zlatibor i Sjenica mere 12°C, a najhladnije je Kopaonik sa 6°C. U većem delu Srbije je danas sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Duva umeren jugoistočni vetar.

Današnje temperature više su i za 10-12 stepeni od proseka za ovo doba godine.

Naše područje danas je najtoplije u Evropi.

Veoma toplo vreme nastaviće se i narednih dana.

Sutrašnji dan biće sličan današnjem. Jutarnja temperatura biće od 4 do 10°C, maksimalna dnevna do 21°C, u Beogradu do 20°C.

Više oblaka očekuje se u sredu, a u četvrtak i petak biće uslova za kišu i pljuskove, uglavnom u južnim i centralnim predelima Srbije.

Inače, vetrovito vreme nastaviće se tokom cele ove sedmice. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, na jugu Banata sa olujnim udarima od 80 km/h.

Osim tople vazdušne mase, sa severa Afrike preko Mediterana do našeg područja očekuje se i dolazak čestica pustinjskog peska. Kako će se ove čestice premeštati višim slojevima atmosfere, u predelima sa kišom očekuje se prljava kiša.

Prema trenutnim prognozama, značajnije zahlađenje ne očekuje se ni tokom prve dekade marta, tako da se očekuje natprosečno toplo vreme i uglavnom stabilno i suvo vreme, uz južna strujanja.

Već sada je sigurno da će ovogdišnji februar biti najtopliji otkad se vrše merenja.

BONUS VIDEO: PARALISAN SAOBRAĆAJ OD NOVE VAROŠI PREMA ZLATIBORU - Sneg ne prestaje, oboreno drveće, kamioni stoje

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!