OD SREDE SNEG: Sledeće sedmice očekuje nas zahlađenje - vremenska prognoza za sedam dana

Tanjug

29. 02. 2024. u 15:12

U SRBIJI će sutra biti vetrovito. Ujutro i pre podne pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom. U toku dana doći će do smanjenja oblačnosti, pa se očekuju i sunčani periodi, osim na jugu i istoku Srbije, gde će se do kraja dana zadržati oblačno, povremeno s kišom ili kratkotrajnim pljuskom.

ОД СРЕДЕ СНЕГ: Следеће седмице очекује нас захлађење - временска прогноза за седам дана

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 6°C do 13°C, a najviša od 14°C na jugu i istoku Srbije do 19°C u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku noći ka suboti, osim na jugu i istoku, slaba kiša će padati u centralnoj Srbiji, Banatu i na širem području Beograda.

U Beogradu će biti vetrovito, ujutro oblačno sa slabom kratkotrajnom kišom. U toku dana smanjenje oblačnosti, pa se očekuju i sunčani intervali. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura oko 11°C, a najviša oko 18°C. U toku noći slaba kiša.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do utorka će biti promenljivo i natprosečno toplo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, ali i sa pojavom kratkotrajne kiše, koja će biti češća u brdsko-planinskim predelima, na jugu i istoku Srbije. Duvaće jugoistočni vetar, koji će za vikend najpre oslabiti, a početkom naredne sedmice ponovo biti u pojačanju. Maksimalna temperatura od 15 do 20°C, a u Timočkoj Krajini od 12 do 16°C.

Od srede se očekuje zahlađenje - vetar će biti u skretanju na severozapadni, a kiša, koja se uz promenljivu oblačnost povremeno očekuje u nižim predelima, na planinama će preći u susnežicu i sneg.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA NAUČNOM SKUPU "PRVI SRETENjSKI SUSRET": Srbija čuva svoj identitet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)