RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE, STIŽU PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: Na snazi narandžasti meteoalarm - Očekuju se udari košave do 100 km/h

Novosti online

27. 03. 2024. u 06:56

U SRBIJI će danas biti malo i umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ, СТИЖУ ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА: На снази наранџасти метеоаларм - Очекују се удари кошаве до 100 km/h

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima koji će najjači biti na jugu Banata od 24 do 28 metara u sekundi. Jutarnja temperatura od šest stepeni do 12, najviša dnevna od 19 do 23.

Foto: RHMZ/Printscreen

U Beogradu sutra malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima oko 17 metara u sekundi. Jutarnja temperatura oko 10 stepeni, najviša dnevna oko 20.

Upozorenje na olujnu košavu

Košava, jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će duvati danas, najjače udare imaće na jugu Banata, od 24 do 28 m/s (85 do 100 km/č), a u Beogradu oko 17 m/s (oko 60 km/č). U drugom delu noći između srede i četvrtka udari vetra će oslabiti.

Foto: RHMZ/Printscreen

Najjači udari večeras, za vikend letnje temperature

Košava će duvati tokom celog dana, a najjači udari se očekuju večeras i u prvom delu noći. Potom će uslediti prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a do četvrtka ujutro udari košave će oslabiti, vetar će biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali slabijeg intenziteta u odnosu na današnji dan.

Od petka pretežno sunčano i osetno toplije. Za vikend i u ponedeljak maksimalna temperatura od 25 do 29 °S.

Upaljen meteoalarm

U Banatu i Pomoravlju na snazi je narandžasti meteoalarm zbog jakog vetra, što znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Foto: RHMZ/Printscreen

Žuti meteoalarm upaljen je u Bačkoj i Beogradu, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BONUS VIDEO:

SNIMAK IZ BORA: Potraga za malom Dankom - žandarmerija u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!