UNIŠTAVAJU TUĐU PROŠLOST: Profesor dr Dragan Simeunović o razaranju nasleđa na Balkanu

D.B.M.

27. 03. 2024. u 13:20

ISLAMSKI ekstremisti su masovno razarali civilizacijsko nasleđe na Balkanu, rušene su hrišćanske crkve na Kosmetu i u Bosni.

УНИШТАВАЈУ ТУЂУ ПРОШЛОСТ: Професор др Драган Симеуновић о разарању наслеђа на Балкану

Dr Dragan Simeunović/ Foto: Privatna arhiva

Ovo je istakao prof. dr Dragan Simeunović, stručnjak za terorizam na naulnom skupu "Kosovo i Metohija - istorija i kulturno nasleđe" na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i dodao:

- Svesni da su bogati kolekcionari uvek voljni da se u ratnim situacijama za relativno povoljnu cenu ilegalno domognu predmeta neprocenjive vrednosti, "Islamska država" se služi krađom i preprodajom arheološkog blaga radi finansiranja svojih aktivnosti. Po principu - "uništimo svačiju tuđu prošlost kako bismo obezbedili budućnost pravom islamu", srušili su u Siriji ne samo brojne crkve već i džamije svojih protivnika muslimana, spalili su stare dokumente, manuskripte i arhive neprocenjive vrednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)