PLANINARI VOJNE AKADEMIJE U AKCIJI: Posetili kanjon reke Gradac (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

14. 04. 2024. u 14:05

ČLANOVI planinarske sekcije Vojne akademije juče su posetili kanjon reke Gradac. Planinari su se odlučili za jednu opuštajuću planinarsko-pešačku akciju znatno lakšu i drugačiju od prethodne koju su realizovali na Suvoj planini.

ПЛАНИНАРИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ У АКЦИЈИ: Посетили кањон реке Градац (ФОТО)

Foto: Vojna akademija

Ovaj lep prolećni dan započeli su obilaskom manastira Lelić koji se nalazi u istoimenom selu a zadužbina je Vladike Nikolaja.

Foto: Vojna akademija

Nakon obilaska ovog manastira planinari su se uputili ka izvoru reke Gradac, duge dvadeset četiri kilometra, koju pored prirodnih lepota krasi činjenica da je voda celim tokom pitka. Pešačenje duž toka ove reke planinari su presekli pauzom kod manastira Ćelije. U ovom manastiru, okruženom brdima i gustom šumom, sahranjen je prepodobni Ava Justin Popović ali i ustaničke vođe Ilija Birčanin i Jevta Popović.

Od manastira Ćelije tura je nastavljena kanjonom reke Gradac ka Valjevu gde je i završena ova planinarsko-pešačka akcija. Činjenica da su ovog puta prešli svega šesnaest kilometara potvrda je da su se planinari ovog puta odlučili za obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti, uživanje u prirodi, druženje i opuštanje pred nove i zahtevnije izazove.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ DONEO ODLUKU: Dodeljena vojna zastava Kobrama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)