PRIZOR OD KOG PODILAZI JEZA: Crna pozadina i samo jedna reč - Mediji u Srbiji prekinuli program u znak sećanja na žrtve iz "Ribnikara" (FOTO)

Novosti onlajn

03. 05. 2024. u 08:50

U BEOGRADU se danas, programom pod nazivom „Buđenje“, obeležava prva godišnjica masovnog ubistva u OOŠ „Vladislav Ribnikar“. Komemorativni dan označava početak višeslojnog procesa memorijalizacije. Čine ga prostorno-likovna instalacija koja omogućava dostojanstveno odavanje pošte žrtvama na mestu zločina, Forum koji je poziv građanima na zajedničko kritičko promišljanje uzroka i posledica masovnog ubistva i završni muzičko-scenski program, kao izraz kolektivne tuge i početak izgradnje odnosa poverenja i povezanosti među građanima Srbije.

ПРИЗОР ОД КОГ ПОДИЛАЗИ ЈЕЗА: Црна позадина и само једна реч - Медији у Србији прекинули програм у знак сећања на жртве из Рибникара (ФОТО)

Foto: Printscreen

Kao deo programa "Buđenje", mediji u Srbiji jutros su tačno u 8 i 41 prekidom programa obeležili minut ćutanja za žrtve ubijene u "Ribnikaru".

Foto: Printscreen/RTS

Preko ekrana nacionalnih emitera u Srbiji pojavi se crna pozadina sa datumima kada su Srbiju pogodile ove velike tragedije, i samo jednom rečju - "pamtimo". 

Foto: Printscreen/Pink

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen/Hepi

Prekid programa desiće se i sutra, 4. maja 2024, u 22.32, kao sećanje na žrtve iz Malog Orašja i Dubone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao