NAJNOVIJE UPOZORENJE NA NEVREME: RHMZ najavio nepogode - Neka se spreme ovi delovi Srbije, upaljen meteo alarm

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 05. 2024. u 14:42

UPOZORENjE za područje Srbije na lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i pojavu grada, najnovija je objava Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ НА НЕВРЕМЕ: РХМЗ најавио непогоде - Нека се спреме ови делови Србије, упаљен метео аларм

Foto: Profimedia

U Srbiji je danas pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti, u istočnoj Srbiji retka pojava pljuska i grmljavine. Posle podne i uveče prolazna umerena oblačnost, prvo na severu i zapadu Srbije. Najviša temperatura od 25 do 28 stepeni, objavio je RHMZ.

Najnovije upozorenje

- U sredu i četvrtak nestabilno vreme mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, a ponegde u jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 h) za kratko vreme - navodi se u upozorenju.

Pali se narandžasti meteo alarm

U celoj Srbiji sutra će na snazi biti žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok se za četvrtak pali i narandžasto upozorenje. U Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji u sredu će biti na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Od sutra nestabilno, a od srede malo svežije

- Lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od utorka posle podne. Od srede do kraja nedelje malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepena.

Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. Od petka više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava - piše u najavi RHMZ.

BONUS VIDEO: PLjUSAK U BEOGRADU - Kiša se sručila na prestonicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)