I DANAS OČEKUJTE GRAD I GRMLJAVINU: RHMZ se već oglasio - Izdato upozorenje na nevreme, a evo kada konačno prestaju padavine

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 05. 2024. u 07:55

U SRBIJI se danas očekuje umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

И ДАНАС ОЧЕКУЈТЕ ГРАД И ГРМЉАВИНУ: РХМЗ се већ огласио - Издато упозорење на невреме, а ево када коначно престају падавине

Foto: Shuttertock/Ilustracija

Kako navode, u istočnom delu zemlje vremenski uslovi biće izraženiji sa količinom padavina od 20 do 40 mm uz lokalnu pojavu grada, na šta je RHMZ upozorio rano jutros.

Vetar će biti slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 20 do 25, saopštio je RHMZ.

Vreme u Beogradu

U Beogradu se očekuje umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će u pojedinim delovima grada biti izraženiji.

Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Stabilizacija vremena

U petak promenljivo i nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Za vikend i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano i toplije, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gde se uz promenljivu oblačnost očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Za vikend će u košavskom području duvati umeren do jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

BONUS VIDEO: PADAO GRAD VELIČINE ORAHA - Nevreme poharalo Loznicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)