MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO ČETVRTU BRIGADU KOPNENE VOJSKE: Prikazano novouvedeno naoružanje u sastav jedinice (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 05. 2024. u 15:42

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić obišao je danas pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

МИНИСТАР ГАШИЋ ОБИШАО ЧЕТВРТУ БРИГАДУ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ: Приказано новоуведено наоружање у састав јединице (ФОТО)

Foto MO Srbije

Ministra Gašića dočekali su zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a o stanju u jedinici i težišnim zadacima za naredni period informisao ga je komandant Četvrte brigade pukovnik Siniša Nikolić.

Tokom obilaska, ministru Gašiću predstavljen je deo novouvedenog i modernizovanog naoružanja i vojne opreme poput oklopnih borbenih vozila “LAZAR-3” i “MRAP”, digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 „Oganj”, vozila visoke prohodnosti “hamer”, kao i protivoklopnih sistema “kornet” i lakih četvorocikala „kvad“.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu napore da Četvrta brigada kopnene vojske, kao i druge jedinice Vojske Srbije, budu opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo - rekao je ministar odbrane.

Ministar Gašić odao je priznanje pripadnicima Četvrte brigade na profesionalnom, odgovornom i uspešnom izvršavanju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti uz sve izazove koje ti zadaci nose sa sobom i podsetio da su pripadnici brigade uvek bili prvi i kada je trebalo pomoći stanovništvu bilo da je reč o poplavama, zavejanim putevima ili vodosnabdevanju.

U okviru današnje posete Četvrtoj brigadi kopnene vojske, ministar odbrane obišao je i Spomen sobu te jedinice koja je posvećena bogatoj vojnoj istoriji Vranja i okoline, od perioda srpsko-turskih ratova do sukoba na Kosovu i Metohiji i NATO agresije 1999. godine.

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOLIVUDSKI GLUMAC U BRAKU SA SESTROM: Kada su saznali da su u srodstvu uradili su nešto što bi malo ko smeo (FOTO)