"RADUJU ME PORODICE SA VELIKIM BROJEM DECE" Krkobabić: Još 155 lepih kuća širom Srbije dobija mlade vlasnike (FOTO)

Novosti online

30. 05. 2024. u 16:29

„JOŠ 155 lepih kuća širom Srbije dobija mlade vlasnike. Posebno nas raduje što ima porodica sa velikim brojem dece“ izjavio je ministar Milan Krkobabić, nakon što su danas odobreni novi zahtevi za kupovinu sesokih kuća sa okućnicom.

РАДУЈУ МЕ ПОРОДИЦЕ СА ВЕЛИКИМ БРОЈЕМ ДЕЦЕ Кркобабић: Још 155 лепих кућа широм Србије добија младе власнике (ФОТО)

Foto: Milan Obradović/Bojan Caranović

Krov nad glavom dobiće još 226 odraslih i više od 90 mališana. Među porodicama koje odlaze u naselja čak 49 jedinica lokalne samouprave širom Srbije, od Sombora do Gadžinog Hana, Kosijerića i Pirota, ima ih i sa petoro, šestoro pa i više dece! U selu Kruščić, u Opštini Kula, obezbeđen je dom za samohranu majku sa osmoro dece, a u selima Kikinde i Zrenjanina skućiće se dve sedmočlane porodice.

Prema rečima zamenika predsednika Komisije agroekonomiste Milana Prostrana, po broju dodeljenih kuća prednjače Sombor sa 16 i Odžaci sa 12, ali će oživeti i 10 napuštenih domova u selima Surdulice, Vladičinog Hana, Blaca i Vranja. U somborosko selo Bezdan  useliće se četiri porodice.

- Činjenica je da se ovaj program ukorenio, da daje izuzetne efekte i da bi kao takav trebalo još dugo da traje. Ima izuzetan strategijski, razvojni i demografski značaj - rekao je Prostran i dodao da će ovoga puta najveća kuća od 248 kvadrata i sa oko 14 ari placa uskoro postati dom porodice u Staparu kod Sombora.

Najveća okućnica od oko 64 ara pripala je pojedincu u Boki kod Sečnja. I ovoga puta je najjeftinija kuća kupljena u Žitištu u selu Begejci za 415,4 hiljada dinara. 

Sa današnjih 155 odobrenih domova, ukupna cifra oživelih napuštenih kuća popela se na 2.905.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu