BESPLATNI MAMOGRAFSKI PREGLEDI ISPRED ZDRAVSTVENE STANICE ,,BATAJNICA’’: ,,Ne gledaj u šolju, pregledaj se!’’

Promo

31. 05. 2024. u 20:33

Nakon Opštine Novi Beograd, Beograda na vodi, Hrama Svetog Save i Doma zdravlja ,,Borča’’ besplatni mamografski pregledi su, od utorka 28. maja, organizovani i na parkingu ispred Zdravstvene stanice ,,Batajnica’’.

БЕСПЛАТНИ МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕДИ ИСПРЕД ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ ,,БАТАЈНИЦА’’: ,,Не гледај у шољу, прегледај се!’’

Promo

Sve zainteresovane dame će moći da obave pregled u mobilnom mamografu svakog dana od 9 do 19 časova uz prethodno zakazivanje radnim danima od 9 do 14 časova, na brojeve telefona 0607171969 i 0607171523.

U Srbiji od karcinoma dojke svake godine oboli 4.400 žena dok 1.600 izgubi život. U današnje vreme se posebno ističe uloga redovnih preventivnih pregleda koji predstavljaju najvažniji korak u otkrivanju malignih bolesti, jer se veliki broj karcinoma, kao i rak dojke, može izlečiti ukoliko se otkriju na vreme, pa su redovne kontrole odgovornost prema samom sebi, ali i prema našima najbližima. Zato je mamografija jedan od najvažnijih koraka u ranom otkrivanju i prevenciji ove bolesti i zato je neophodno da sve dame od 45 do 69 godina, koje u poslednje dve godine nisu obavile mamografski pregled, kao i žene iznad 40 godina koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu ili lečenu od raka dojke, zakažu svoj pregled i ne preskoče ovu važnu stavku kada je reč o zdravlju.

Do sada je u okviru akcije „Hajde da imamo vremena za pregled“ koju Grand kafa sprovodi zajedno sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92 pod sloganom „Ne gledaj u šolju, pregledaj se“ pregledano više od 38.000 žena širom Srbije. A u prilog važnosti pravovremenih pregleda govore i poslednji podaci Instituta za javno zdravlje Srbije ,,Dr Milan Jovanović Batut’’ koji pokazuju da je, od 2013. do 2022. godine, broj žena preminulih od raka dojke smanjen za 16,9 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)