NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-a Oblak se premešta, u naredna dva sata pljusak će se sručiti u ove delove Srbije: Upaljen alarm i zbog grmljavine

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 06. 2024. u 14:24

U NAREDNA dva sata u zapadnoj Srbiji, Šumadiji i na severu Banata ponegde kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, glasi najnovije upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda RHMZ izdato u 13 časova.

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а Облак се премешта, у наредна два сата пљусак ће се сручити у ове делове Србије: Упаљен аларм и због грмљавине

Foto: N. Živanović

Pre toga, upozorenje od oko 12 časova, upozorenje je glasilo: "Na području Mionice u narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom i pojavom sugradice i grada, a naredna dva sata u zapadnoj Srbiji i na severu Bačke ponegde kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom".

U celoj Srbiji upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine, tako da se očekuje da će tokom dana različiti delovi zemlje biti pod upozorenjem.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, žuti meteoalarm znači:

- Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Detaljno uputstvo o tome kako se ponašati kada grmi, šta treba, a šta nikako ne smete da radite pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Stravično nevreme u Beogradu - Munje paraju nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače