STIŽU SUPERĆELIJSKE OLUJE U OVE DELOVE SRBIJE: Izdat najviši nivo upozorenja, RHMZ upalio alarme

Novosti online

13. 06. 2024. u 16:40

SUPERĆELIJSKE nepogode sa gradom i jakim pljuskovima sa grmljavinom sa područja Ljiga, Sopota, Požarevca i Kostolca preko ostalih delova Šumadije, Pomoravlja i Braničeva premeštaće se dalje na istok, upozorio je RHMZ u 16 i 20 sati.

СТИЖУ СУПЕРЋЕЛИЈСКЕ ОЛУЈЕ У ОВЕ ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ: Издат највиши ниво упозорења, РХМЗ упалио аларме

Foto: Profimedia

RHMZ izdao niz upozorenja

U 15.35 Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će se superćelijske nepogode sa jakim pljuskovima, grmljavinom, gradom i jakim vetrom sa područja Koceljeva - Obrenovac - Sopot preko severa Šumadije i Smedereva u narednom satu premeštati ka južnom Banatu i Braničevskom okrugu.

Prethodno, upozorenje je izdato za područje Beograda:

- Jaki pljuskovi, grmljavina, lokalna pojava grada i jakog vetra u zoni pljuskova očekuju se i na području Beograda - najpre na terotoriji opština Obrenovac i Lazarevac, a nakon 15.30 časova i u ostalim delovima grada. Nepogode će se proširiti i na Šumadijski okrug - upozorio je RHMZ u 15.35.

- Oblačnost sa jakim pljuskovima, grmljavinom i lokalnom pojavom grada iz Mačvanskog okruga približavaće se području Beograda i najpre zahvatiti teritoriju opštine Obrenovca - hitno je upozorio Republički hidrometeorološki zavod u 14.45 sati.

- Jaka grmljavinska oblačnost sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom iz pravca BiH u narednom satu zahvatiće delove Podrinja, a naročito potez Mali Zvornik - Loznica sa tendencijom premeštanja dalje ka unutrašnjosti Mačvanskog okruga - hitno je upozorio Republički hidrometeorološki zavod u 13.50 sati.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom počeće i u delovima Bačke, Srema, Šumadije i na jugozapadu SrbijePrethodno, za danas je najavljeno veoma nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

Najviši nivo upozorenja u dva regiona Srbije

U skoro celoj Srbiji upaljeni su meteoalarmi i to različitog nivoa upozorenja. Samo u Bačkoj danas nema prognoziranih nepogoda, dok će u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji danas biti najkritičnije, gde je upaljen crveni, najviši nivo upozorenja zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi