DELIBAŠIĆ: Najoštrije osuđujem mešanje u odluke čije je donošenje u isključivoj nadležnosti glavnog javnog tužioca

Novosti online

14. 06. 2024. u 14:14

PREDSEDNIK Advokatske komore Srbije, Veljko Delibašić kaže da najoštrije osuđuje mešanje i neprimeren uticaj u odluke čije je donošenje u isključivoj nadležnosti, u ovom slučaju, glavnog javnog tužioca VJT.

ДЕЛИБАШИЋ: Најоштрије осуђујем мешање у одлуке чије је доношење у искључивој надлежности главног јавног тужиоца

Foto: M. Anđela

- Advokatska komora Srbije poštujući Ustav i sve zakone nikada se nije mešala u organizaciju samostalnih i nezavisnih organa pa tako i ovom prilikom ne utiče i ne meša se u organizaciona i personalna rešenja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. U tom kontekstu oseđujem sve one koji mimo Ustava i Zakona pokušavaju da neprimerenim pritiscima donose odluke koje su u ovom slučaju u isključivoj nadležnosti glavnog javnog tužioca VJT. Takođe, za mene su potpuno neprihvatljive kritike koje dolaze od nekompetentnih ili nenadležnih, kao što su u ovom slučaju NVO - kaže advokat i predsednik AKS Veljko Delibašić i dodaje:

- Imajući u vidu da je gospodin Nenad Stefanović odgovoran za rad tužilaštva kojim rukovodi, sasvim je prirodno i logično, a što je još važnije, u skladu sa Ustavom i Zakonom da on donosi organizaciona rešenja u organu za čiji rad snosi najveću odgovornost - zaključuje Delibašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili