NA SNAZI NARANDŽASTO UPOZORENJE ZA OVAJ DEO SRBIJE: Strahuje se od poplava i bujica, vreme opasno po bezbednost ljudi

Novosti online

24. 06. 2024. u 22:34

NARANDžASTO upozorenje je izdato za sutra za Kolubarski upravni okrug, zbog očekivanih grmljavinskih nepogoda sa pljuskovima i gradom, kao i većom količinom padavina (od ≥ 20 l/m² u periodu do 3h).

НА СНАЗИ НАРАНЏАСТО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Страхује се од поплава и бујица, време опасно по безбедност људи

FOTO: AP/Tanjug

- Radi se o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu veoma opasnu po bezbednost ljudi i životinja. Imajući u vidu najavljenu prognozu, Štab za vanredne situacije opštine Mionica preduzeo je preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica i stavio u pripravnost JKP "Vodovod Mionica" i druge nadležne službe - navodi se u saopštenju.

"Postoji opasnost od udara groma i bujičnih poplava"

S obzirom na najavljeno, može se očekivati izazivanje bujičnih poplava, ozbiljnih teškoća u urbanim sredinama (posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu, moguća pojava odrona i klizišta, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave vatre, problema u telekomunikacijama.

Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, prenosi Blic.

BONUS VIDEO: TUKAO GRAD VELIČINE ORAHA: Nevreme zahvatilo Prijepolje i Priboj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru