OD 1. SEPTEMBRA BESPLATNI TUMOR MARKERI: Vučić najavio sjajne vesti za građane Srbije - Verujem da možemo hiljade života da spasemo

Novosti online

25. 06. 2024. u 11:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom jučerašnjeg obraćanja naciji najavio sjajne vesti iz sfere zdravstva. Naime, od 1. septembra do kraja godine, vikendom će biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sve građane Srbije starije od 40 godina.

ОД 1. СЕПТЕМБРА БЕСПЛАТНИ ТУМОР МАРКЕРИ: Вучић најавио сјајне вести за грађане Србије - Верујем да можемо хиљаде живота да спасемо

Foto: D. Milovanović

Kako je rekao, besplatno će se raditi tumor markeri za karcinom prostate, debelog creva i kolorektalni karcinom za muškarce, kao i za karcinom dojke, pluća i kolorektalni za žene.

Istakao je da će od 1. septembra biti organizovane i sve kardiološke kontrole – vađenje krvi, krvni pritisak, EKG.

- Verujem da možemo hiljade i hiljade života da spasemo. Sve potpuno besplatno i sve ćemo da završimo do kraja decembra. Takođe, imaćemo i kardiološke kontrole, i sve potpuno besplatno za građane preko 40 godina. Vratićemo sistematske preglede u škole - najavio je Vučić.

Predsednik je takođe najavio i radove na GAK-u Narodni front, koji će krenuti u aprilu iduće godine, a do maja bi trebalo da bude završeno i porodilište u Nišu.

Celo obraćanje predsednika možete pogledati u našoj odvojenoj vesti klikom OVDE.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

GOLEADA HUMANOSTI FUDBALERA VELIKOG SRCA: Fondacija Mozzart donirala 7.820.000 dinara tokom Superlige