UDAR GROMA IZAZVAO POŽAR: Dramatični prizori u Rumi (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

01. 07. 2024. u 21:14

SNAŽNO nevreme stiglo je u Srbiju, a prvi na udaru našli su se Bačka Palanka, Šid, Batrovci, Ruma...

УДАР ГРОМА ИЗАЗВАО ПОЖАР: Драматични призори у Руми (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Instagram/192_rs

Naime, kako prenosi Instagram stranica "192" udar groma u Rumi izazvao je požar, a snimak vatrene stihije izdaleka objavljen je na ovoj stranici.

Trenutno nema informacija o tome da li u požaru ima povređenih ili žrtava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, MUP je ranije danas izdao upozorenje na snažno nevreme u Srbiji i apelovao na oprez.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci- spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke.

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa, preneo je Kurir.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor