"VI STE PROBUĐENA NADA SRBIJE": Susret ministra Krkobabića sa dobitnicima seoskih kuća u Palati Srbija

Novosti online

11. 07. 2024. u 14:44

VI ste ta probuđena nada Srbije, to novo dugoočekivano lice - poručio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić u Palati Srbija, prilikom susreta sa dobitnicima 110 seoskih kuća, obraćajući se Tanji Paunović kojoj je pripala trihiljadita kuća i ostalim srećnim porodicama i pojedincima koji su danas dobili željeni dom.

ВИ СТЕ ПРОБУЂЕНА НАДА СРБИЈЕ: Сусрет министра Кркобабића са добитницима сеоских кућа у Палати Србија

Foto: Ministarstvo

- U ime predsednika Republike Aleksandra Vučića, u ime Vlade Srbije i svoje lično ime čestitam vam novi početak. Da uđete u svoje kuće, da one postanu domovi i da svi zajedno, složni, radimo na boljitku Srbije - izjavio je Krkobabić.

Posle decenija podstanarskog života, ova samohrana majka i njena tri sina dobili su svoj krov nad glavom u Simićevu kod Žabara. Njena prijava za ovu nekretninu od 74 kvadrata je inače prva koja je za ove četiri godine programa, stigla iz te opštine u Braničevskom okrugu.

- Presrećni smo, ovaj događaj nam je preokrenuo život. Napokon više ne moramo da se selimo, ulažemo u tuđe kuće, jer sada prvi put imamo svoj dom. To nismo mogli da ostvarimo bez pomoći Ministarstva za brigu o selu. Kuća je lepa, prethodni vlasnici su je brižljivo održavali, a dvorište je posebno po mom ukusu, prepuno cveća. Jedva čekamo da započnemo naš novi život - rekla nam je Tanja, koja u Žabarima radi kao medicinska sestra i dodala da namerava da sa najstarijim sinom počne da se bavi pčelarstvom.

Planira i da posadi baštu, čuva živinu, ali kako podvlači, najvažnije je da njena deca imaju krov nad glavom.

Susretu sa porodicama prisustvovao je i zamenik predsednika Komisije za dodelu kuća, agroekonomista Milan Prostran.

- Kada vidim koliko i dalje svakodnevno stiže zahteva, osećam dodatno zadovoljstvo što učestvujem u ovom programu. Zahvaljujući njemu, Srbija će imati popunjenija sela, a ovaj mladi svet će živeti u zdravoj sredini, tu razvijati porodice i gajiti zdravu hranu. Ko je zdrav, taj je i srećan, a ja im to svima od srca želim.

Posle današnjeg potpisivanja ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća, sela 50 lokalnih samouprava širom Srbije dobiće nove komšije.

Maksimalan iznos koji se dodeljuje za ove namene je 1,2 miliona dinara, ali se i dalje nalaze kuće za mnogo manje iznose, pa je tako ovoga puta najjeftinija kuća, u selu Torda kod Žitišta, iznosila manje od pola miliona dinara.

Samo od početka ove godine „podeljeni su ključevi“ za 365 kuća, a ukupan broj od početka programa iznosi čak 3015! Krov nad glavom steklo je više od 12 hiljada ljudi. Statistika nastavlja da oduševljava – ovi novi vlasnici kuća u proseku su mlađi od 30 godina, a trećina ih ide iz grada u selo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića