VULIN RAZMONTIRAO PONOŠA U SKUPŠTINI: U redu, ja sam civil, ja sam najgori, a što ti generale nisi bio u Kninu 1995. godine da braniš Srbe?

Novosti online

24. 07. 2024. u 11:41

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin pozvao je Zdravka Ponoša da konačno odgovori da li je za ulazak Srbije u NATO pakt i da li su navodi američkih diplomata o njemu u Vikiliksu tačni.

ВУЛИН РАЗМОНТИРАО ПОНОША У СКУПШТИНИ: У реду, ја сам цивил, ја сам најгори, а што ти генерале ниси био у Книну 1995. године да браниш Србе?

Foto: MUP

- A zašto ne kažete da li ste za ulazak Srbije u NATO pakt? Nije stvar da li ja verujem američkim izvorima nego da li ste radili baš to što američki izvori kažu. Ja znam da vas beskrajno srećnim čini travnjak američke ambasade, ali dajte više recite jeste li za Srbiju u NATO, recite ja ne priznajem Kosovo, recite da nije istina ono što Amerikanci kažu za vas u Vikiliksu - poručio je Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da je Zdravko Ponoš bio načelnik Generalštaba koji nema ni dana iskustva u ratu, te da je za vreme građanskog rata u SFRJ umesto u ratu bio na usavršavanju u Beogradu i Londonu.

- U redu, ja sam civil, ja sam najgori, ja nisam ni morao da služim vojsku, ali vi gospodine generale ste morali da provedete čitav vaš vojni rok u ratu, vi gospodine generale niste morali da doktorirate u Beogradu iz Knina, nego ste trebali da budete u Kninu. Kako vi objašnjavate što ste nosili uniformu, a niste proveli niti jednu godinu u ratu. Gde je vama ratno iskustvo, što niste bili od 1991. godine do 1999. godine? Što niste ratovali generale, vama je to bila dužnost, mi smo vas za to školovali, niste ratovali. Od 19991. do 1999. godine bili ste dužni da ratujete, niste ratovali, bili ste dužni da štitite srpski narod, niste to učinili -  poručio je Aleksandar Vulin.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin istakao je da brojevi najbolje govore kako je Ponoš za 2 godine uništio srpsku vojsku po nalogu stranaca.

- 2006.  godine vi zatičete 700 tenkova, 90 helikoptera, 850 oklopnih transportera i drugih oklopnih vozila, 140.000 komada pešadijskog naoružanja, 1.800 komada artiljerijsko-raketnog oruđa za PVO, kada vas 2008. godine oteraju vaši, Šutanovac i drugi,  ostavili ste 220 tenkova, 45 helikoptera, 500 oklopnih transportera, 70.000 komada pešadijskog naoružanja, 290 komada artiljerijsko-raketnog oruđa. Za dve godine uništili ste više oružja i oruđa nego što je NATO pakt uspeo da uništi u bombardovanju. Recite konačno da li ste za Srbiju u NATO,a ne treba da vam govorim koliko ste se žalili u kovid bolnici da vi kao general morate da imate poseban apartman, da nećete da sa ostalim građanima budete u kovid bolnici -  poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin u Skupštini Srbije.

BONUS VIDEO:

Politikolog očitao lekciju voditeljki N1: Slušamo gluposti, to se obara guglanjem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?