SMANJENE PUTARINE DO GRČKE NA DEONICI DO EVZONIJA: Novi cenovnik stupa na snagu, proverite i kada

Novosti online

25. 07. 2024. u 16:52

SMANjENjE putarine - u početku na deonici Egejskog auto-puta - planirano je zbog alociranja koristi koje će država dobiti od refinansiranja promovisanog izmenom relevantnog sporazuma sa koncesionarom čuvenog auto-puta.

СМАЊЕНЕ ПУТАРИНЕ ДО ГРЧКЕ НА ДЕОНИЦИ ДО ЕВЗОНИЈА: Нови ценовник ступа на снагу, проверите и када

Foto: Printscreen

Reč je o Ugovoru o koncesiji za Maliakos – ključnu deonicu auto-puta Patras – Atina – Solun – Evzoni (PATHE), prema relevantnom nacrtu zakona, koji je danas na plenarnoj sednici parlamenta predstavio ministar za infrastrukturu i saobraćaj Hristos Staikouras.

Tokom svog izlaganja, gospodin Staikouras je naglasio da je cilj amandmana da se u telu Ugovora obezbede uslovi pod kojima će koncesionar moći da refinansira i da istovremeno obezbedi da država naplati deo koristi svaki put od ovog refinansiranja.

- Smatramo da je tajming siguran za državu, jer se postavlja u ključnu tačku u vremenu, odnosno nakon potpunog i uspešnog završetka osnovnih obaveza koncesionara i konkretno, nakon završetka građevinskog dela ugovora. i predaja projekta u punom pogonu na korišćenje građanima, napomenuo je grčki ministar za infrastrukturu i saobraćaj.

Potom je gospodin Staikouras obavestio plenarnu sednicu parlamenta da će, nakon pregovora, korist koju će država dobiti od transakcije, biti dodeljena smanjenju cene putarine na određenoj deonici auto-puta.

Kao što je gospodin Staikouras pomenuo:

- Posle pregovora, ovim sporazumom smo uspeli da uvedemo uslov da koncesionar, kako bi dobio odobrenje grčke države za njegovo refinansiranje, deli sa grčkom državom nastalu korist od finansijske transakcije preduzeća refinansiranje, koje će, prema sadašnjim proračunima, iznositi oko 14 miliona evra.

BONUS VIDEO: Vozio auto-putem 246 kilometara na sat

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!