BRZI OPTIČKI INTERNET U SELIMA, BOLJA SAJBER BEZBEDNOST: Sastanak ministra Ristića sa predstavnikom UNDP u Srbiji

V.C.

26. 07. 2024. u 13:13

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić i stalni predstavnik Programa UN za razvoj (UNDP) u Srbiji Jakup Beriš potvrdili su nastavak intenzivne saradnje na projektu "Digitalno društvo za sve - Poboljšanje uslova života i jačanje ekonomije kroz inkluzivne tehnologije".

БРЗИ ОПТИЧКИ ИНТЕРНЕТ У СЕЛИМА, БОЉА САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ: Састанак министра Ристића са представником УНДП у Србији

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ovaj projekat zajednički realizuju Ministarstvo i UNDP, uz podršku Vlade Srbije. Sagovornici su ocenili da dosadašnja realizacija projekta teče uspešno i utvrdili zajedničke aktivnosti u narednom periodu. Posebno je istaknut doprinos programa kontinuiranoj uspešnoj realizaciji Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima, kojim će gotovo sva domaćinstva dobiti mogućnost korišćenja brzog optičkog interneta.

Neke od glavnih aktivnosti u narednom periodu, kako je dogovoreno, biće rad na poboljšanju sajber bezbednosti, unapređenje digitalnih veština i medijske pismenosti građana kroz različite programe, kao i podrška u realizaciji obrazovnih programa Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

Pozitivno je ocenjen i zajednički rad na izradi Zakona o elektronskim komunikacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)