KAKO NAJLAKŠE IZBEĆI GUŽVE KA GRČKOJ? Naši turisti tvrde da se u ovim terminima najmanje čeka na granicama

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

29. 07. 2024. u 20:44

PREKO dana je vruće, noću nezgodno za vožnju, na sve to i sezona godišnjih odmora zbog koje se stvaraju gužve na granicama i čeka i po nekoliko sati kako bi se ušlo u Severnu Makedoniju, pa zatim i u Grčku... - zato svi pokušavaju da izračunaju koje je najbolje vreme za polazak na more, ali i kada je najbolje krenuti kući, da ne bismo satima dangubili na granicama.

КАКО НАЈЛАКШЕ ИЗБЕЋИ ГУЖВЕ КА ГРЧКОЈ? Наши туристи тврде да се у овим терминима најмање чека на границама

Foto: J.S.

Turisti koji ove godine planiraju na more put Grčke zato su se obratili administratorima popularne grupe "Nikana.gr" za pomoć i smernice da što brže i bezbednije stignu na destinaciju.

Iz "Nikane" napominju da su od 25. jula počeli i godišnji odmori na zapadu i da je gužva gotovo konstantna, ali kažu da na Preševu, ovog leta, nije bilo dužih zadržavanja od 2 sata.

Carinici se, dodaju, trude da brzo izvrše kontrolu kako bi zadržavanja bila minimalna i na granicama kažu da su zadržavanja kraća nego prošle godine.

Najmanja gužva na Preševu posle 21 sat

- Jedini period kada ima manje gužve na graničnom prelazu Preševo ka Grčkoj do 15. avgusta biće od 21 do 1 sat. Već od 3 sata ujutru kreću gužve.

Najbolje vreme za ulazak u Srbiju iz Makedonije je između 23 i 5 sati - savetuju.

Kada ući i izaći iz Grčke?

- Kada je Evzoni u pitanju, najveće gužve za ulaz u Grčku su između 6 i 12, dok su posle 20h dosta manje. Najbolje vreme da izađete iz Grčke, kada je Evzoni u pitanju, je posle 19-20 sati po srpskom.

Naravno, vikendom su veće gužve, ali ne samo u petak i u subotu, već i u nedelju na ponedeljak - navodi se u objavi.

Ovog dana se očekuje posebno pojačan saobraćaj

- Uzmite u obzir da je u petak, 2. avgusta nacionalni praznik u Makedoniji (Ilinden) i da će Makedonci u velikom broju putovati ka Grčkoj. Očekuju se gužve već od četvrtka posle 16 sati i još više u petak. U nedelju će biti gužva za povratak iz Grčke - navodi se u objavi.

Da ova satnica nije uvek pravilo pokazuje činjenica da se gužve brzo i lako stvaraju, a nekada nas ponese i činjenica što želimo na odabranu destinaciju da stignemo u pravoj polovini dana, kako bi barem deo dana iskoristili za kupanje.

Isto važi i za poslednji dan letovanja kada se turisti odjavljuju iz smeštaja oko 12 ili 13 sati, a potom idu na plažu kako bi što bolje iskoristili dan do polaska kući.

- Ako putujete preko Bugarske, predlažemo vam da u Grčku uđete preko graničnog prelaza Exochi, na kojem je obično manja gužva u odnosu na Promahonas - dodaju iz "Nikane".

(Blic)

BONUS VIDEO: PRILAGOĐAVANjE JE NEOPHODNO: Moraćemo da naučimo da živimo sa visokim temperaturama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića