Zajedno do Pariza i pobedničkog postolja: Meridian fondacija podržala srpskog paraolimpijca (VIDEO)

Promo

04. 08. 2024. u 10:00

U svojoj dugoj istoriji, ukorenjenom u drevnoj istočnjačkoj civilizaciji, tekvondo je uvek predstavljao mnogo više od takmičarskog sporta i borilačke veštine.

Заједно до Париза и победничког постоља: Меридиан фондација подржала српског параолимпијца (ВИДЕО)

Foto: Stefan Todorović

Kada je zvanično kao sport postao priznat od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, tekvondo je za relativno kratko vreme zadobio veliku popularnost ljudi u svetu, što naravno nije moglo da zaobiđe ni naše područje.


 

Zasluge u popularizaciji idu svakako pionirima tekvondoa u Srbiji, kao i proslavljenim srpskim reprezentativcima koji nas redovno uveseljavaju sa mnogih planetarnih takmičenja na kojima brane boje naše zemlje. Među plejadom takvih asova nalazi se i paratekvondista Nikola Spajić.


 

Uz izražen invaliditet koji ga kroz život svakodnevno prati, Nikola je vremenom uspeo da izraste u jednog od najboljih evropskih boraca u kategoriji do 80 kg težine. Ovaj životni peh doneo mu je istinsku mentalnu snagu koja mu je pomogla da postane istinski borac i pravi primer čoveka koji ne odustaje.


 

Tokom svoje dosadašnje karijere ovaj mladi borac nizao je mnoge pobede, ali mu je bronzana medalja na Evropskom prvenstvu u Beogradu i zlato na Paraolimpijskim kvalifikacijama u Sofiji omogućilo ostvarenje nekih većih snova i mogućnost učešća na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama.


 

Sa verom da će Srbiju dostojno predstavljati na najvećoj planetarnoj smotri, Nikola Spajić je uz podršku svog trenera i tima saradnika krenuo u završne pripreme pred sam odlazak na takmičenje i napad na jedno od tri mesta pobedničkog podijum. Pomoć ka tom izazovnom poduhvatu pristigla je i sa dobro poznate adrese.

Sa željiom da Nikola ostvari svoje zacrtane ambicije, Meridian fondacija se kao veliki prijatelj sporta priključila njegovom pobedničkom timu obezbedivši mu sredstva za nesmetanu i intenzivnu pripremu pred ključne okršaje koji ga čekaju u Parizu.

Tim povodom, predstavnica Meridian fondacije, Jelena Jocić, uručila je donatorski ček i Nikoli i njegovom timu poželela mnogo sreće i uspeha na narednim Paraolimpijskom igrama.

„Ovom prilikom moramo posebno da istaknemo i naglasimo da je izuzetno važno ulagati u sport osoba sa invaliditetom. Upravo zbog toga, izuzetno smo srećni, ponosni i zadovoljni što smo ovim malenim gestom makar malo olakšali i pomogli nešem paraolimpijcu Nikoli Spajiću. Ovom putem mu želimo svu sreću na predstojećim Paraolimpijskim igrama i srećan put u Pariz. Nadamo se da će se vratiti sa nekom od medalja“, istakla je Jelena Jocić.

Ova svojevrsna podrška Meridian fondacije, prijatno je iznenadila i samog reprezentativca koji tokom dodele vaučera nije krio oduševljenje i zadovoljstvo za učinjeni sportski gest.

„Jako lep gest i nesebična donacija nekoga za koga misliim da sa mnom može napraviti budućnost.Hvala Meridianu i nadam se da ću imati još veću i bolju saradnju u budućnosti. Na Paraolimpijske idemo sa namerom da prođemo svaku borbu, naravno, što manje očekivanja, to je manje razočarenja kasnije. Ako neko pobedi, pružićemo mu jednu ruku koju imamo i čestitaćemo mu“, šaljivo je izjavio Nikola Spajić.


 

Društveno-odgovornim aktivizmom, Meridian fondacija je primenom ličnog angažmana do sada uspela da omogući najkvalitetnije uslove za rad velikog broja sportista ne praveći pri tome razliku između “malih“ i “velikih“, profesionalnih i amaterskih, juniorskih, seniorskih i veteranskih kategorija.


 

Svojim donatorskim programima, Meridian fondacija uvek pomera granice kada je sport u pitanju, bilo da se radi o sponzorstvima, donacijama sportske opreme ili pomoći u organizaciji važnih manifestacija. Stoga sportisti, Savezi, klubovi, znaju da u svakom momentu mogu da računaju na podršku velikih sportskih prijatelja iz Meridian fondacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)