BEZBEDNA DECA NA MREŽI: Saradnja Srbije i RS u oblasti telekomunikacija

V.C.

07. 08. 2024. u 13:07

U skladu sa Deklaracijom Svesrpskog sabora o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, Nacionalni kontakt centar Ministarstva informisanja i telekomunikacija za bezbednost dece na internetu proširio je aktivnosti i na teritoriji Republike Srpske.

БЕЗБЕДНА ДЕЦА НА МРЕЖИ: Сарадња Србије и РС у области телекомуникација

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

U tom smislu, Srbija i Republika Srpska otpočele su sa sprovođenjem saradnje i u oblasti bezbednosti dece na internetu. Prva u nizu zajedničkih aktivnosti je obuka koju su stručnjaci Kontakt centra održali 6. avgusta državnim službenicima RS u Banjaluci.

Tim Kontakt centra kolegama je predstavio niz aktivnosti koje realizuju putem obrazovnih programa i informisanja dece, roditelja i nastavnika o prednostima, rizicima i načinima bezbednog korišćenja interneta, kao i putem jedinstvenog mesta za pružanje saveta i prijema prijava u vezi sa bezbednošću dece na mreži.

Na obukama su podeljena dosadašnja iskustva i sadržaj obrazovnih programa kojima je cilj sticanje znanja i veština kod polaznika u vezi sa rizicima, preventivnim delovanjem i reakcijama u slučaju ugrožavanja bezbednosti dece na internetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!