NEĆEMO VIŠE MOĆI DA SPAVAMO BEZ KLIME: Pale se crveni alarmi, RHMZ upozorava - stiže nam pakao, evo gde će biti najgore!

Novosti online

11. 08. 2024. u 21:05

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje, saopštivši da će u toku sledeće nedelje biti veoma toplo. Maksimalna temperatura u većini mesta biće od 35 do 40 stepeni, a na području Beograda se očekuju i tropske noći!

НЕЋЕМО ВИШЕ МОЋИ ДА СПАВАМО БЕЗ КЛИМЕ: Пале се црвени аларми, РХМЗ упозорава - стиже нам пакао, ево где ће бити најгоре!

Foto: Shutterstock

Ovo upozorenje izdato je u 19.10 sati.

Upozorenje na toplotni talas na području Beograda

Kako su meteorolozi najavli, u toku nastupajuće sedmice (12 - 19.08.) očekuje nas veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom oko 37 ili 38 stepeni. Očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 25 stepeni.

- Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca narednih dana vodostaji će se kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 odsto-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Popaljeni meteoalarmi

Podsetimo, u celoj Srbiji sutra i prekosutra biće upaljen meteoalarm zbog ekstremnih vrućina.

Sutra će u većini Srbije na snazi biti upozorenje na opasno, dok će veoma opasno vreme biti u sledećim delovima zemlje:

  • Pomoravlje
  • Istočna Srbija
  • Jugoistočna Srbija

Ipak, već u utorak alarm za vrlo opasno vreme biće na snazi u celoj Srbiji, osim u jugozapadnom delu, gde je upaljen narandžasti meteoalarm.

Crveni meteoalarm: Označava da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo