CELA SRBIJA "U CRVENOM", VREME PAKLENO: Hitno se oglasio RHMZ, u pojedinim delovima naše zemlje strahuju i od jakog nevremena

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 08. 2024. u 08:30

RHMZ upozorava na tropske vrućine koje će se zadržati do 18. avgsuta, sa temperaturama koje će ići i do 41 °C.

ЦЕЛА СРБИЈА У ЦРВЕНОМ, ВРЕМЕ ПАКЛЕНО: Хитно се огласио РХМЗ, у појединим деловима наше земље страхују и од јаког невремена

FOTO: Arhiva novosti

- Do kraja sedmice, 18. avgusta, zadržaće se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 36 do 41 °C uz tropske noći, dok će u Beogradu maksimalna temperatura sezati do 39°- kazali su iz RHMZ.

Izdato upozorenje i za Beograd

- Do kraja sedmice, 18. avgusta, zadržaće se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 °S, uz tropske noći - navode na sajtu RHMZ-a.

Cela Srbija "u crvenom"

Kako se može videti na mapi, u celoj Srbiji je, zbog neverovatnih vrućina, danas na snazi i crveni meteoalarm, koji ukazuje na veoma opasno vreme. 

U pojedinim područjima istovremeno je aktivan i žuti meteoalarm zbog pljuskova i grmljavine.

Foto: Printskrin

Hidrološko upozorenje

- Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca narednih dana vodostaji će se kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - stoji u objavi.

BONUS VIDEO: Koji su to najčešći poremećaji kada je reč o treningu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)