IZMERENO 39 STEPENI! Ovo su danas najtopliji gradovi u Srbiji

Tanjug

15. 08. 2024. u 17:25

NAJNOVIJA merenja Republičkog hidrometereološkog zavoda (RHMZ) pokazala su da Novi Sad, Kruševac, Banatski Karlovac, Ćuprija, Sombor, Niš i Leskovac danas beleže najviše temperature na teriotoriji Srbije - 39 stepeni, dok je u glavnom gradu 38 stepeni.

ИЗМЕРЕНО 39 СТЕПЕНИ! Ово су данас најтоплији градови у Србији

Foto: D. Milovanović

Prema podacima od 16.00 časova 38 stepeni zabeleženo je i u Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Smederevskoj Palanci, Kraljevu i Vranju, dok je 37 stepeni izmereno u Kuršumliji, Kragujevcu, Valjevu i Loznici.

U Negotinu izmereno je 36 stepena, a 35 stepena izmerena su u Zaječaru i Kraljevu.

Najsvežije je na Kopaoniku, gde je živa u termometru pokazala 25 stepeni celzijusove skale. Na Zlatiboru i na Crnom vrhu danas su izmerena 32 stepena.

RHMZ upozorio na toplotni talas

RHMZ izdao je za danas upozorenje za područje cele zemlje na toplotni talas, koji se očekuje i naredna dva dana. Upozorili su i da se očekuju tropske noći.

- Do kraja sedmice veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, i uz tropske noći - navodi se na sajtu RHMZ.

RHMZ je u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, u toku popodneva pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

BONUS VIDEO:

Snimak hapšenja Nišlije koji je prevozio kokain, policija ga uhvatila na rampi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj