JOŠ UVEK NI TRAGA OD NESTALE RATKE: Prijateljica uperila prst u njenog partnera - "Ako nije kriv, zašto ne odgovara na poruke"?

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 08. 2024. u 20:48

SRPKINjA Ratka Jovanović nestala je nakon što je, u drugoj polovini juna, otputovala u Španiju kod svog partnera Beograđanina Nikole. Njena prijateljica Marica ispričala je da još uvek nema nikakvih informacija o nestaloj drugarici, ali da ih veoma buni čudno ponašanje Ratkinog partnera, koji je prekinuo svaku komunikaciju sa njima od kada nema Ratke.

ЈОШ УВЕК НИ ТРАГА ОД НЕСТАЛЕ РАТКЕ: Пријатељица уперила прст у њеног партнера - Ако није крив, зашто не одговара на поруке?

Foto: Iks/@MilosKrstic2211

Javnost u Srbiji uznemirili su brojni apeli zabrinutih Ratkinih prijatelja kojima je poošto je otputovala u Španiju, kod partnera, odjednom prestala da se javlja, a nije se vratila ni u Srbiju oko 20. avgusta kako je planirala. Njene poznanike zabrinulo je i to što ovo nije prvi put da Ratka putuje u Španiju, ali da se svakog prethodnog puta uredno vraćala, bez ikakvih problema i uvek je komunicirala sa prijateljima i rodbinom. Apele o nestaloj Ratki redovno na društvenim mrežama deli prijateljica Marica, koja ujedno i obaveštava javnost o tome dokle se stiglo sa potragom.

Ćuti i Nikolina sestra

- Ratkine kolege pokušale su da pronađu sestru od Nikole, kod kog je Ratka otišla, međutim, kako smo saznali, ona je odbila da bilo šta kaže. Ratka i Nikola su bili tri godine zajedno i pre toga su se čuli porukama, lično ga nikada nisam upoznala, ali nekoliko puta sam ga videla preko video poziva. Jedino što znam o njemu je da je malo stariji muškarac i ništa više - priča Marica, Ratkina prijateljica.

Ona je ispričala da nestala žena nikad nije pokazivala da postoje neki problemi koji bi objasnili nestanak. Govoreći o Nikoli, kod kojeg je Ratka Jovanović otišla, ističe da ne zna puno o njemu.

- On se meni nikada nije obraćao, samo bi se javio preko video poziva kada bismo nas dve pričale. Nisam mogla da procenim kakav je čovek u pitanju, ali po Ratki se videlo da je srećna. Da sam ikada naslutila da joj je loše, reagovala bih - kaže nam prijateljica.

Marica ističe da je nedavno bila i kod majke njene nestale prijateljice, ali da ni tada nisu dobili nikakve korisne informacije.

- Ratkina majka je bolesna. Zbog nje se najviše i brinula i dvoumila da li da ide u Španiju ili ne. Nas par prijateljica otišle smo pre neki dan da porazgovaramo sa njom, međutim, nije nam ništa korisno rekla. Jedino što znamo je da je išla u policiju, odnosno u policijsku stanicu. Rekla je samo da je neko od Nikolinih pokušao da je kontaktira, ali mi to ne možemo da znamo - kaže zabrinuta žena.

Prestao da odgovara na poruke

Kako je ispričala, jedna od čudnih stvari u slučaju njene prijateljice, najčudija je što je Ratkin partner prestao da im odgovara na poruke.

- Ako nije kriv, ako nije ništa uradio, zašto je zaključao profile i prestao da nam odgovara na poruke? Mnogo smo zabrinuti, samo želimo da nam se Ratka vrati, živa i zdrava - rekla je Marica na kraju.

Kako je ranije rekla, nestala Srpkinja je otputovala 22. juna u Budimpeštu, a zatim letom otišla za Malagu. Dan kasnije javila se da je stigla i rekla da se neće čuti ni sa kim jer ima časove jezika. Poslednji kontakt koji je imala sa prijateljima bio je 1. jula kada je jednoj prijateljici čestitala rođendan. Nakon toga, 16. jula je poslednji put bila onlajn na društvenoj mreži Telegram.

Njena prijateljica Marica do 27. jula pokušavala je da je pozove, ali od tada svaki put izlazi obaveštenje da je korisnik ugasio nalog na Vajberu. Navodno, kako su ispričali prijatelji, Ratka je imala svađu sa Nikolom i želela je da se vrati u Srbiju. Sestra njenog partnera joj je kupila avionsku kartu za nazad, međutim, ona se nikada nije pojavila na aerodromu u Španiji.

Takođe u MUP Srbije potvrdili su da je Ratka Jovanović poslednji put zabeležena u sistemu 22. juna ove godine kada je napusila zemlju i otišla u Mađarsku. Takođe, saopšteno je i da je njen nestanak prijavljen 16. juna u PU Beograda i da je otpočeta pretraga.

(Nova)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju