MINISTARSTVO ODBRANE: Nova generacija vojnika započela služenje vojnog roka

Novosti online

02. 09. 2024. u 23:59

U CENTRIMA Komande za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu na dobrovoljno služenje vojnog roka primljeni su vojnici generacije „septembar 2024“, koji će se narednih šest meseci osposobljavati za vojnoevidencione specijalnosti rodova i službi Vojske Srbije.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Нова генерација војника започела служење војног рока

Foto: Ministarstvo odbrane

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i vojnu opremu i potom su raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima koji ih očekuju.

U narednih mesec i po dana oni će se, u centrima za osnovnu obuku, osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, obavljanje stražarske službe i unaprediće svoju fizičku sposobnost.

Foto: Ministarstvo odbrane

Potom sledi individualna specijalistička obuka za vojničke dužnosti u okviru roda odnosno službe, da bi drugi period služenja vojnog roka proveli u jedinicama Vojske Srbije na osposobljavanju za realizaciju kolektivnih zadataka.

Zainteresovani se još tokom služenja vojnog roka mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu, nakon čega će proći propisanu proceduru i steći uslove da odmah po završetku vojnog roka stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

BONUS VIDEO: POSTROJAVANjE ČETE GARDE VOJSKE SRBIJE ZA DOČEK PREDSEDNIKA EMANUELA MAKRONA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU