EMA STOUN, MARGARET KVOLI, DŽESI PLEMONS I VILJEM DEFO  U OSTVARENJU "SVA LICA DOBROTE", OD 12. SEPTEMBRA U SVIM BIOSKOPIMA

Novosti online

05. 09. 2024. u 19:46

FILM "Sva lica dobrote" (Kinds of Kindness) reditelja Jorgosa Lantimosa već od sledeće nedelje, 12. septembra stiže na redovan repertoar svih domaćih bioskopa.

ЕМА СТОУН, МАРГАРЕТ КВОЛИ, ЏЕСИ ПЛЕМОНС И ВИЉЕМ ДЕФО  У ОСТВАРЕЊУ СВА ЛИЦА ДОБРОТЕ, ОД 12. СЕПТЕМБРА У СВИМ БИОСКОПИМА

Foto: Promo

Renomirani filmski rediteljj nakon velikog uspeha sa ostavrenjem "Jadna stvorenja" (Poor Things), ovogodišnjim dobitnikom četiri nagrade Oskar, ubrzo je publici podario još jedan ekscentričan naslov, neodstupajući od svog dosadašnjeg, nesvakidašnjeg pristupa.

Foto: Promo

"Sva lica dobrote" okarakterisana su kao triptih jer ga čine tri priče, sa istim glumcima u različitim ulogama. Neizostavna za Lantimosa i ovaj put bila je holivudska zvezda Ema Stoun koja je igrala i u nekoliko predhodnih rediteljevih priča ("Miljenica", "Jadna stvorenja"), a njegov predstojeći najavljeni naslov "Bugonia" takođe nagoveštava ponovnu saradnju poznatog dvojca. Pored Stounove uloge tumače i Džesi Plemons, Viljem Defo, kao i sve angažovanija mlada glumica Margaret Kvoli.

Foto: Promo

Dugogodišnji saradnici, koscenarista Etimis Filipu i reditelj Jorgos Lantimos još jednom su za veliko bioskopsko platno "skuvali" neobičnu priču koju glavni glumac Plemons tumači kao nešto za šta je pokušavao da pronađe inspiraciju u drugim filmovima, ali da je teško bilo naći bilo šta blisko ovome.

Foto: Promo

Najnovijim filmom Lantimos nas uvode u tri drugačije priče, jednu gde čovek koji nema mnogo izbora pokušava da preuzme kontrolu nad svojim životom, drugu koja prikazuje policajca uznemirenog što njegova žena, nakon što je nestala i vratila se, sada pretstavlja potpuno drugačija osoba i treću, o ženi koja je odlučna da pronađe nekog drugačijeg.

Foto: Promo

Viljem Defo koji tumači tri lika navodi kako je Lantimos preimenovao klasične teme pretvarajući ih u drugačiju dinamiku. „Jorgos preuzima dinamiku emotivne veze, poput braka i stavlja ih u kontekst poslovnog odnosa dvojice. Omogućava nam da, u drugačijem kontekstu vidimo društvene konvencije koje smo prihvatili.“  Ema Stoun istakla je pred svetsku premijeru dilma u Kanu kako joj se svideo scenario i način kako se razvija u triptih. "Priče se prepliću na način koji nije nužno jasan, ali oslanja se na ono što je bilo ranije. Pomislila sam da je uzbudljivo.“

Novi film velikog reditelja Jorgosa Lantimosa "Sva lica dobrote" pre bioskopskog starta imaće svoju svečanu premijeru u Beogradu zakazanu za 11. septembar, u Velikoj sali mts Dvorane, s početkom od 20h. Karte se već mogu nabaviti na blagajni i sajtu dvorane - sajtu mts Dvorane.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)